Tio ord som du använder dagligen men dina vänner inte fattar vad de betyder

På festen med vänner eller runt middagsbordet med familjen får man ofta frågan – vad jobbar du med? När det kommer till digital marknadsföring så kan svaret bli långt eller kort men oftast går det in i ena örat och ut genom det andra. Det är ibland enklare att ta till det korta svaret – “jag jobbar med internet”.

Vi har samlat tio ord som du använder under din arbetsdag men som din omvärld inte har en aning om vad det är för något. Varför inte skicka dem denna artikel så att de får insyn inför nästa släktträff.

A/B Tester – Det är när man testar en produkt eller tjänst mot en annan. Det kan också vara att man testar en funktion med en annan för att se vilken som användaren gillar bäst. Man testar helt enkelt.

Sakernas internet – Det är när man gör det möjligt för prylar att vara uppkopplade mot internet. Exempelvis ha en knapp på kylskåpet som gör en automatisk pizzabeställning via internet.

Biowearables – är saker man har på kroppen som samlar in data från din kropp och delar det med tjänster på internet.

Virtuell verklighet – En tredimensionell miljö där man som användare känner att man är inne i miljön. Känslan är att det man ser är verkligt. För att titta på Virtuell Verklighet måste man idag ha ett par speciella glasögon.

Analytics – När man mäter hur ofta internetsurfare besöker sin hemsida och kan med den informationen göra hemsidan bättre.

Maskininlärning – När maskiner lär sig av sin egen data för att hela tiden bli bättre.

Nätneutralitet – När man inte vill att regeringar eller företag ska kunna påverka hur mycket internet företag eller organisationer får till sina tjänster.

Bitcoin – en egen internetvaluta som ingen riktigt vet vem som skapade.

HTML – Ett programmeringsspråk som var det första språket som gjorde att datorer kunde visa upp hemsidor.

Burn rate – Pengarna som det nystartade företaget spenderar utan att tjäna några.