Tio miljarder visade videos på Snapchat dagligen – så utmanar man Facebook

Snapchat, den växande sociala media-tjänsten med ett öga för unga, rapporteras nu ha gått över 10 miljarder videovisningar per dag – en siffra som till och med passerar Facebooks novembersiffror. Förklaringen, säger Snapchat, ligger i kreativa, användarskapade videos som genererar fler visningar.

Nu tror de flesta ändå att Facebook har fått fler videovisningar den senaste tiden än de åtta miljarder man redovisade i höstas. Men det är ändå en imponerande siffra som presenterats under gårdagen av Bloomberg, som hänvisar till siffror Snapchat delat med sig av till deras investerare.

Läs mer: Dagens unga ratar TV-apparaten och väljer Snapchat

Det Snapchat vill poängtera med statistiken är just att appen är fokuserad på att skapa och dela innehåll, inte enbart konsumera det. Appens startskärm är en kamera, något som motiverar användaren till dela det de ser eller gör.

Man kan dela med sig av foton till vänner – dessa försvinner på en gång efter visningen – eller att dela med sig till en större publik under 24 timmar (via Snapchat Story). Sådant gör flödet snabbare, roligare och personligare.

Facebook sägs för närvarande lida just av en bristande kreativitet – något Snapchat inte verkar lida av. Nu hoppas förstås den största tjänsten av dem alla kunna kompensera för detta med hjälp av Facebook Live, något som ska öka kreativiteten bland användarna. Men som vi tidigare rapporterat verkar intresset för närvarande vara svalt bland Facebookarna.