Tinder-sociolog: GIF-bilder funkar bäst på Tinder

En GIF-bild, alltså en liten videosnutt på repeat, ökar chanserna för att få kontakt via dejting-appen Tinder med 30 procent, påstår Jess Carbino som är Tinders “egna” sociolog. Samtal som innehåller GIF-bilder varar också dubbelt så länge – men det funkar inte med vilka GIFar som helst.

“I stället för att leta efter den ultimata öppningsfrasen så visar en GIF att man har personlighet och humor”, säger Carbino till internetmagasinet Endgadget.

Jess Carbino säger att hon GIFar är ett bra sätt för att få en konversation igång, mycket för att “folk är väldigt attraherade till konst och saker som är visuella”, något hon kommit fram till genom regelbundna intervjuer med Tinder-användare.

Nu ska det alltså inte vara vilken dussin-GIF som helst, utan gärna någon som anknyter till ett aktuellt ämne eller som är “kulturellt relevant”. Båda ska förstå varför GIFen är rolig, helt enkelt. När man väl har börjat prata på riktigt så är det också bra om man kan “GIFa” kring gemensamma intressen, säger Carbino.

Som söta katter, kanske?

giphy

Så om det blir pinsamt tyst så kan man alltid skicka en GIF (funkar det på restaurangen också?). Det kan vara värt att prova – och många har redan gjort det. Enligt Tinder så har 100 miljoner Tinder-GIFar skickats i meddelanden sedan man implementerade funktionen tidigare i år.

Läs mer: Pokédate eller Tinder Social är nya sätt att träffa folk