Timex och Qualcomm släpper ny sportklocka för de riktigt hårda

Det finns vissa saker som alla vet om Smartklockor just nu. Först måste du ha en e-ink skärm. Det andra är att du måste använda dem med en mobil i närheten. Tredje är att de inte är så hållbara. Timex och Qualcomm har dock beslutat sig för att försöka ta sig an uppgiften att producera den häftigaste sportklockan på marknaden till de riktigt hårda.

Deras nya produkt, Timex Ironman One GPS +, är en sportklocka som möjliggör GPS-spårning, e-postbaserad trådlös meddelandehantering, samt system för att spåra din hastighet, distans och position hela tiden samt meddela dina vänner och familj var du är. Den ansluts till mobilnätet via AT & T (just nu) och har en stor pekskärm i färg samt inkluderar ett års data.

Klockan är ungefär lika stor som Nike Sport Watch eller Adidas MiCoach. Men till skillnad från dessa erbjuder den trådlösa funktioner utan en smartphone-anslutning. One GPS + ser ut att blir alltså en fristående lösning som inte kräver andra enheter för att fungera.

Multi-funktionsklockan kan “spåra hastighet, distans och tempo i realtid och omedelbart dela resultatstatistik via de sociala medier du använder och online-fitness-plattformar”. Den kan också skicka en “Hitta mig” varning till vänner och familj när du är vilse eller gjort illa dig. Den kan till och med skicka mättningen av din puls till familjen i händelse av en nödsituation. Slutligen är den vattentålig till 50 meter samt fungerar som en Bluetooth-MP3-spelare. Timex har dock inte meddelat om batteritiden, men de säger att den informationen kommer publiceras snart.

Är detta den nya ultimata sportklockan?

Om den levererar allting Timex lovar så kommer den antagligen användas mest av professionella idrottare som utför långa lopp. Vi vet dock att träning är väldigt inne just nu och accessoarer har spridit sig som löpeldar över marknaden.

Batteritiden och hållbarheten är givitvis de störta frågorna, men vi får vänta och se till slutet av sommaren när klockan officiellt släpps.

Den är tillgänglig redan nu att köpa i förväg för $ 399,95. (cirka 2800 sek). Inte så speciellt dyrt med tanke på allt den innehåller.