Disney får hjälp av Microsoft för att krossa konkurrenten Netflix

Disney har stora planer om att dominera marknaden för rörlig bild, i världen. Tjänsten som ska finnas i alla våra hem är Movies Anywhere. Till sin hjälp får de nu jätten Microsoft.

Movies Anywhere ska bli din enda källa till att kolla på film och serier, tycker Disney. Microsoft verkar hålla med och har nu valt att hjälpa genom att bistå med både sina konsumenter och teknik.

Movies Anywhere kan numera synkroniseras med hjälp av Microsoft konto. Genom att länka ihop ditt konto på Movies Anywhere och ditt konto hos Microsoft kan du titta på ditt innehåll på flera olika enheter. Du kan även dra in innehåll som du köpt från appen Microsoft Movies & TV (vilket säkert bara några få har gjort i Sverige) och samla allt på ett ställe, samtidigt frigöra på vilken enhet du tittar på innehållet.

Samtidigt kan du titta på allt ditt Disney-innehåll på Microsofts enheter som Xbox.

Jättarna börjar bli oroliga att Netflix och andra som HBO börjar få ett alldeles för långt försprång. Det är dags att kasta ut lassot och dra tillbaka marknaden in i fållan. Ska bli intressant att se om Disney och Microsoft lyckas med bedriften, för Netflix är urstark på sina marknader.