Tillägget till Chrome som kan få stopp på Facebooks autospelande videos

Facebook har redan börjat rulla ut en serie uppdateringar för videoklippen på deras plattform. En av dessa innebär att videoklipp inte längre bara startar av sig själva, utan även spelar upp ljud. Om man vill slippa detta så finns det nu ett tillägg till webbläsaren Chrome som kan hjälpa.
Tillägget med det kanske inte så spännande namnet “Disable HTML5 Autoplay” finns att ladda ner för Googles webbläsare Chrome här och den kommer då att hindra videoklipp från att spelas upp automatiskt.
Den blockerar inte videoklippen helt, men för att de ska spelas upp så måste användaren medvetet klicka på klippet. Det här tillägget är dessutom inte bara begränsat till Facebook, utan stänger av autospelsfunktionen för alla HTML5-baserade videoklipp. Många finner detta säkert praktiskt.
Enligt tilläggets skapare Eloston så ska man snart också rulla ut en version för webbläsaren Firefox. Men om man bara vill stänga av ljudet på autospelande videoklipp i Facebook så kan man göra det via inställningarna i Facebookappen, som vi skrivit om tidigare.
Läs mer: Det går att stänga av ljudet i Facebooks autospelande videos