Tieto stärker sitt AI-team med forskaren Christian Guttmann

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och tekniken förändrar såväl affärsmodeller som samhället i stort. För att ytterligare stärka sin expertis inom området har Tieto rekryterat AI-forskaren Christian Guttmann som globalt ansvarig för AI.

I sin nya roll kommer Christian Guttmann att stödja och utveckla nya innovativa affärsmöjligheter för Tietos kunder i olika branscher.

Christian Guttmann är professor och entreprenör med bakgrund från världsledande startups, företag och vetenskapliga institut, däribland Karolinska Institutet i Stockholm. I sin nya position på Tieto fortsätter han att utforska nya möjligheter inom vetenskap och olika branscher, med fokus på AI, maskininlärning, datavetenskap och big data.

– Artificiell intelligens och datadrivna affärer är en viktig del av Tietos vision för framtida tillväxt och framgång. Jag är glad över att få ansluta mig till ett utmärkt team, vid en tidpunkt då AI är på väg att bli en integrerad del av digitala tjänster och produkter inom samhällets alla områden. Jag ser fram emot att bidra till att stärka företagets ledande position inom AI i Norden. Vi kommer att fortsätta vår expansion inom området och jag uppmuntrar alla nyfikna talanger att kontakta oss för att vara med på resan, säger Christian Guttmann, new Global Head of Artificial Intelligence and Data Science and Chief Artificial Intelligence Scientist (Vice President), Tieto.