Tidigare okänd app klättrar på listorna – bluff eller nästa stora hit bland kidsen?

Då och då kommer de, raket-apparna som spås bli nästa stora heta bland den unga publiken. Nu är det dags för sociala medieappen Marco Polo, som trots att den legat ute ett tag plötsligt fått en massiv ökning i antalet nedladdningar. Varför?

Det är TechCrunch som skriver om denna app, som plötsligt börjat toppa nedladdningslistorna i såväl Appstore som Google Play. En app som tidigare inte varit känd någonstans, påstår man, och tja – har du någonsin hört talas om den?

Först och främst så ska vi förklara vad det är för app. Marco Polo ska vara något av en mix mellan Snapchat och meddelandetjänster, där man ska kunna starta samtal genom att trycka på sin kompis foto. Utöver roliga meddelanden så ska man, såklart, kunna lägga på filter.

Inte mycket spännande, kan det tyckas. Och till en början så verkade marknaden i stort inte särskilt upphetsad över produkten – tills för några månader sedan, då dess popularitet ökade dramatiskt i USA. Men ingen vet riktigt varför.

Den har uppenbarligen en massa recensioner på båda app-affärerna, och har i snitt 4,5 stjärnor av fem. Men samtidigt finns det tecken på att appen “spammar” alla i ens kontaktlista, något som får en att undra om inte denna plötsliga ökning av antalet nedladdningar har något med detta att göra.

Eller så har man helt enkelt något unikt som ingen expert anat. Om det är så, så kommer vi återkomma till den i framtiden. Sociala mediesfären är en klart spännande bransch…

Läs mer: Facebook dominerar och Twitter tappar – så använder vi sociala medier 2016