Tidigare Google-chefen till Optimizer Invest

Optimizer Invest fortsätter att knyta till sig tunga profiler. Nästa rekrytering är Anders Berglund, tidigare högste chef för Google Sverige.

Anders Berglund (40) har de senaste två åren varit chef för Google Sverige och har dessförinnan haft flertalet ledande positioner inom Schibsted-koncernen. Han får från och med 1 mars en ledande befattning i Optimizer Invest.

För Optimizer markerar rekryteringen en delvis ny strategi som går ut på att även sjösätta egna affärsidéer och projekt, och inte endast investera i andra bolag.

”Vi är väldigt glada över att Anders valt att ansluta sig till vårt team”, säger Henrik Persson, partner i Optimizer Invest. ”Han får en ledande roll inom Optimizers bolagssfär och ska driva och ansvara för nya satsningar. Hans enorma kompetens kring digital kommunikation och affärsutveckling passar oss perfekt.”

”Det här var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till”, säger Anders Berglund. ”Optimizer Invests goda renommé, finansiella styrka och vilja att satsa på helt nya idéer gjorde att jag inte behövde speciellt mycket betänketid. Jag ser fram emot en spännande resa.”