Thomas Mattsson slutar som chefredaktör på Expressen

Thomas Mattsson lämnar sin post som chefredaktör och ansvarig utgivare för bland annat Expressen och Expressen TV.

Thomas Mattsson kom till Expressen första gången 1991. 2005 blev han chefredaktör för Expressen Nya Medier och 2009 också chefredaktör och ansvarig utgivare för allt Expressens innehåll. Mattsson är också styrelseledamot i Tidningsutgivarna och publicistorganisationen Utgivarna.

Jag började på Expressen redan som 19-åring och har i tre sejourer arbetat i nästan 25 år på tidningen, varav de senaste tio åren som chefredaktör. Nu är det tredje gången som jag slutar. Yttrandefrihetsfrågor och vårt historiska uppdrag – kampen mot främlingsfientligheten – är alltid det viktigaste för en chefredaktör på Expressen, men Expressen vore inget utan sina fantastiska medarbetare. Jag vill tacka mina kollegor och Expressens ägare familjen Bonnier för att jag fick förtroendet att följa i så många stora publicisters fotspår, säger Thomas Mattsson.

Jag respekterar Thomas beslut, även om jag tycker att det känns tråkigt. Thomas har haft en viktig och central roll inom Expressen. Rollen som ansvarig utgivare har inte alltid varit enkel att hantera. Det har krävts mod, uthållighet och passion för att skapa det starka varumärke som Expressen står för i dag, säger Tomas Franzén, styrelseordförande för Expressen.

Tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare blir Klas Granström, tidigare redaktionschef och chef för digitala medier på Expressen. Klas har varit på Expressen sedan 2014 och går från i dag in som tf chefredaktör. Expressens kulturchef Karin Olsson, kvarstår som ställföreträdande ansvarig utgivare.