The World Loves blir del av Accenture Interactive

Teamet från The World Loves stärker Accentures erbjudande inom digitala kundupplevelser.

Accenture förvärvar den svenska kreativa byrån The World Loves verksamhet. The World Loves är en leverantör av digital design, strategi, kundupplevelse och kommunikation. Förvärvet stärker Accenture Interactives erbjudande och förmåga att möta ökade krav från kunder. De finansiella detaljerna av affären offentliggörs inte.

The World Loves, som grundades år 2012 i Stockholm, har sedan starten erbjudit ett brett spektrum av kommunikationstjänster till svenska kunder, som exempelvis SEB, Swish, Svenska Spel och ViktVäktarna.

The World Loves anställda kommer nu att bli en del av Accenture Interactive, och bidra till organisationens kompetens inom design, innovation, innehållsproduktion, marknadsföring och kundupplevelser, samtidigt som de kommer att kunna dra nytta av Accenture Interactives långa branscherfarenhet och globala närvaro.

”Accenture Interactive hjälper många av världens främsta varumärken att omvandla digitala användarupplevelser genom att noggrant analysera och förändra varje länk i den digitala kundresan. Förvärvet av The World Loves verksamhet ger Accenture Interactive tillgång till eftertraktad kompetens och talang inom kreativ kommunikation och marknadsföring, vilket gör att vi nu kan bredda vårt erbjudande inom området ytterligare”, säger Anatoly Roytman, chef för Accenture Interactive i Europa, Afrika och Latinamerika.

Mattias Boman, chef för Accenture Interactive i Norden, säger: ”The World Loves har byggt upp något väldigt speciellt – ett skickligt och kreativt team som alltid har ett digitalt fokus och perspektiv i sitt arbete. Våra två respektive organisationer delar verkligen passionen för att skapa innovativa digitala lösningar som inspirerar och ger våra kunder mervärde.”

Norden är en tillväxtregion för Accenture Interactive, både vad gäller att fostra kreativ talang och expandera sitt digitala erbjudande. Nyligen presenterades Adam Kerj som ny kreativ chef för organisationen. Dagens förvärv innebär att The World Loves VD Per Ekwall kommer att arbeta nära Adam Kerj och Mattias Boman för att leda det nordiska teamet och skapa en gemensam strategisk vision.

“Vi är verkligen stolta över att bli en del av Accenture-familjen. Våra kunder kommer nu att få ett ännu bredare erbjudande där vi kombinerar vår befintliga kompetens med Accenture Interactives branschledande tjänster inom detaljhandel, kundupplevelse och upplevelsedesign. Vi ser fram emot att bli del av en global organisation som verkligen är med och formar framtidens digitala marknadsföring och kommunikation.”, säger Per Ekwall, VD på The World Loves.