The Local börjar ta betalt från läsarna och satsar på fördjupning

The Local har anslutit sig till den växande skara medier som tar betalt från läsarna för innehåll på webben, och satsar samtidigt på djupare reportage om det svenska samhället.
“Journalistik kostar pengar, och vi vill ge våra läsare den bästa möjliga inblicken in i det som händer i Sverige,” säger Chief Publishing Officer James Savage (på bild) till Dagensanalys.se.
“The Locals kärnläsare är högkvalificerade människor som kommer från hela världen för att jobba i Sverige. De påverkas av politiska beslut, behöver hjälp att hitta rätt i samhället och vill bygga nätverk. Vi ser detta som en möjlighet att fördjupa våra relationer med dessa, och även med läsarna på annat håll i världen.”
Läsare som prenumererar på The Local kommer att få läsa ett obegränsat antal artiklar och få tillgång till exklusivt innehåll. De kommer dessutom att bjudas på evenemang och få rabatter på produkter och tjänster. En prenumeration kostar 50 kronor per månad, eller 5 euro för läsare utanför Sverige.
The Local kommer samtidigt att fortsätta satsa på annonsförsäljning, i synnerhet sponsrat innehåll, som har ökat på senare år. Företaget har nyligen anställt Sharon Green som säljchef. Sharon har en bakgrund på bland annat Guardian Media Group i Storbritannien.
The Local planerar att börja ta betalt på sina utgåvor i Tyskland och Frankrike från och med våren 2018.
The Local Sweden (thelocal.se) nådde över 800 000 besökare i oktober. Tillsammans når The Locals sajter i nio europeiska länder 5 miljoner besökare, skriver The Local till Dagensanalys.se.