The Interview kommer till Netflix

Filmen The Interview kommer till Netflix inom kort. För att komma åt filmen är i Sverige måste du installera ett tillägg till din webbläsare så att du får Netflix amerikanska utbud.

Pågrund av rättighetsproblem får i Sverige inte tillgång till Netflix hela katalog av filmer och program. Detta är naturligtvis mycket tråkigt då Netflix hela katalog är enorm jåmfört med den som visas i Sverige. I Sverige får vi bara tillgång till under hälften av allt utbud.

Relaterat: Här är alternativen till ThePiratebay

För att komma åt Netflix hela katalog i USA måste du installera och aktivera webbläsartillägget Media Hint, som du hittar här.

1. Gå in på https://mediahint.com/
2. Ange en e-postadress och ett lösenord, eller logga in med Facebook, Google, Twitter. Själv föredrar jag här att logga in med en e-postadress som jag inte använder till vardags. Detta för att slippa att få en massa reklam framöver.
3. Hoppa över steget där du ska ange önskat betalningssätt. Istället här scrolla högst upp på sidan och klicka på Installera tillägget.
4. Öppna en ny flik i din webbläsare och skriv www.netflix.com. Logga in med dina vanliga kontouppgifter till Netflix.
5. Nu har du tillgång till Netflix katalog i USA (trots att menyer och annat är på svenska).
6. För att få tillgång till svenska katalogen igen går du bara in i webbläsarens inställningar och inaktiverar tillägget. Du behöver inte ta bort det, bara inaktivera det. Nästa gång du vill ha tillgång till katalogen i USA behöver du bara aktivera det.

Media Hint är gratis i en månad. För att förlänga den perioden kan du helt enkelt avinstallera Media Hint, gå in på deras sida och bli medlem med en ny e-postadress. Gratis e-postadresser skaffar du på exempelvis Hotmail.com. Ett annat alternativ är att aldrig bli medlem. Tillägget fungerar ändå det enda som händer är att webbläsaren öppnar en flik med information från Media Hint varje gång du startar din webbläsare.