The Amazing Society vill få bättre representation i reklam

The Amazing Society vill påverka branschen att producera mer inkluderande kommunikation. Arbetet går under namnet Social First och har bland annat lett till utvecklingen av ett verktyg.

Det gör de med stöd i forskning som visar att inkluderande budskap och bilder är mer gynnsamt. Inkluderande kommunikation tas bättre emot av mottagaren, mottagaren tycker bättre om varumärket som avsändare och människor upplever sig i allmänhet mer empatiska

Arbetet har pågått i en medarbetardriven inkluderingskommitté, varifrån idén och genomförandet av självgranskningsverktyget kommer.

Jag var nyfiken på hur representationen i våra produktioner ser ut, vilka som får synas i kommunikationen och se ifall vi på något sätt är partiska i våra casting-processer. Så jag började fundera på hur man bäst går till väga och landade i en lösning som jag tog med mig till inkluderingskommittén. Under sommaren samlade vi in data på allt vi producerat för att sammanställa i en rapport, säger Gabriel Tiedtke, initiativtagare till verktyget.

Vi är stolta över verktyget som vi tagit fram och samtidigt inser jag att för att vi ska kunna skapa en större påverkan så måste fler i branschen följa färg, säger Tobias Franzén VD. Därför ger vi nu bort verktyget, som vi kallar Reality Check, samt instruktioner för hur man använder det och hoppas på ett gott mottagande, fortsätter han.

Här kan du spana in verktyget från The Amazing Society. 

Och här kan du ladda ned deras rapport.