Text-TV återuppstår på webben

Inte ofta men ibland vinner målgruppen över teknikutvecklingen. Formatet Text-TV är något som fortfarande används för att ha koll på Stryktipset och Europatipset.

Från och med 1 januari 2019 kommer man inte längre kunna följa Stryktipset och Europatipset på SVT Text-TV. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och många har uttryckt sin frustration över nedläggningen. Därför lanserar nu Stryktipset och Europatipset samma text-TV-sidor – men på webben.

– Text-TV utan Stryktipset är som England utan fotboll, säger fotbollskommentatorn Niklas Holmgren. Det är tråkigt att dessa klassiska sidor går i graven, men jag är glad att de återuppstår i annat format.

Det är i samband med omregleringen av spelmarknaden den 1 januari 2019 som SVT har beslutat att ta bort allt spelinnehåll från text-TV för att undvika otillbörligt gynnande. För många spelare och tippare är text-TV den enda källan till att hitta spelinformation, matcher och för att rätta sina spel. För att hjälpa de spelare som tidigare förlitat sig på text-TV lanserar nu Svenska Spel samma text-TV-sidor – men på webben.

550 blir 550.se

I samma text-TV-manér och med samma information finns nu Stryktipsets och Europatipsets text-TV-sidor tillgängliga på Internet. 550 blir 550.se, 551 blir 551.se, och så vidare.

Sidorna som förflyttats till webben är:

550.se – Meny

551.se – Stryktipsets senaste omgång

552.se – Stryktipset och Europatipset, kommande omgång

553.se – Europatipsets senaste omgång