Test: Sudio Fem trådlösa in-ear hörlurar

Sudio har släppt Sudio Fem, ett par nya Truly Wireless in-ear-hörlurar. Jag fick möjlighet att prova och här är mina tankar.

Fördelar med Sudio Fem

Lagom storlek

Hörlurarna Sudio Fem kommer i en rund dosa som laddar upp dem när de inte används. Vid första ögonkast är dosan av bra storlek då den passar enkelt i min ficka utan att ta för mycket plats. Förutom hörlurarna fanns det fyra storlekar gummi-öronproppar samt USB-C laddare. Hur skönt är det inte förresten att allting laddas med en sån numera?!

Bra passform – perfekt för träning

Jag kopplade upp hörlurarna snabbt till min telefon, placerade dem i mina öron och fick höra en trevlig röst: ”You’re on!”. Jag har hört på förhand att dessa true wireless hörlurar var perfekta för träning så jag bestämde mig för att ta an utmaningen och se hur de mätte sig. Ett löp- och gympass senare kan jag säga att de definitivt levererade! Jag var aldrig orolig över att de skulle falla ut eller att batteriet skulle ta slut. Jag kunde byta låt och pausa/starta musiken direkt på hörlurarna med hjälp av touch-knapparna på sidorna av snäckorna, vilket verkligen underlättade träningen.

Fantastiskt ljud

Utan att ha stor erfarenhet av just true wireless hörlurar tycker jag att musikljudet var otroligt bra! Basen gav en ordentlig kick utan att de höga tonerna påverkades, något som jag annars stör mig på med andra hörlurar. Det finns ingen aktiv brusreducering men jag tycker personligen att det är skönt att ha lite koll på läget i min omgivning.

Mindre bra med Sudio Fem

Mikrofonen kan bli bättre

Det enda jag tycker är på minussidan är mikrofonen. Jag talade med min käraste medan jag var ute och handlade och feedbacken var att hon kunde höra mycket av omgivningen och mindre av mig. Jag har ändå förståelse för detta då det är oerhört svårt att få till bra samtalsljud utan att ha en mikrofon nära munnen. Hon kunde trots allt höra min röst, tur nog då jag skulle handla middag.

Allt som allt får Sudio Fem betyget 4/5

Bra passform, fantastiskt ljud, snygg design, 20 timmar speltid, mindre bra samtalsjud.

Mått: 19 x 28 x 28 mm (vardera hörlur)

Vikt: 5,5 gram (vardera hörlur)

Anslutning: Bluetooth 5.0

Bästa överföringskvalitet: SBC/AAC

Batteritid: 6 timmars lyssning, ytterligare 14 timmar i laddningsetuiet som laddas via USB-c.

Webbplats: www.sudio.com/se

Pris: Ca 1 400 kr