Tesla låter allmänheten skapa reklamkampanjer

I onsdags gjorde Elon Musk, grundare och VD på Tesla, ett uttalande via Twitter att företaget kommer lansera en tävling där allmänheten får skapa en reklamkampanj för Tesla.
Uttalandet var som respons på ett brev från en femteklassare. Flickan Bria gjorde ett skolarbete om Tesla, och skrev i samband med det ett brev till Elon Musk. I brevet lyfte hon bland annat det faktum att Tesla varit starkt emot reklam. Men menade Bria, genom att låta allmänheten skapa reklamkampanjerna behöver inte Tesla själva lägga tid och pengar på projektet. Dessutom kommer fokus då inte ligga på att sälja på folk bilar, utan det bli snarare en recension från Teslas befintliga kunder.
Läs även: Bilens framtid om Elon Musk och Tesla får bestämma
Elon skrev i sitt Twitterinlägg ”Tack för det underbara brevet. Det låter som en fantastisk idé. Vi gör det!”. Exakt vad vinnaren av tävlingen kommer att få är ännu oklart. Bria gav själv några förslag som ett års gratis Superladdning, eller en Model 3 Easter Egg. Hon önskade sig även själv en Tesla t-shirt och uttryckte även besvikelse över att Tesla inte säljs i Michigan där hon bor.