Tesco lanserar egen smartphone

Tesco har meddelat att deras första mobil kommer lanseras i tid till julen. Mobilen ska lanseras samtidigt som deras nya surfplatta, Hudl 2.

Tesco är en en av världens största mat- och detaljhandelskedjor med huvudkontor i England. Tesco är med andra ord en mega-version av vår egna ICA Maxi.

Tescos första surfplatta släpptes i september förra året och uppenbarligen sålde tillräckligt bra för att de ska släppa en ny. Mobilen och den nya surfplattan sägs använda Androids system då den första plattan gjorde detsamma.

Philip Clarke, Tescos VD har sagt att mobilen kommer vara uppe och kämpa bland toppen med de andra stora namnen så som Iphone och Samsung. Det sägs också att den kommer släppas i flera olika färger då det är mer trendigt nuförtiden.

Priset på denna smartphone har inte släppts, men de har sagt att den ska vara på den exklusiva sidan av skalan men ha ett ”aggressivt pris”.

Tesco kommer alltså vara det senaste företaget som bestämmer sig för att släppa en egen smartphone. Andra företag så som Amazon, Firefox och EE har redan gjort detta tidigare men har fokuserat på att de ska vara så billiga som möjligt.