Telia får köpa TV4

Du har säkert läst detta någon annanstans men händelsen är ändå värd att nämnas en gång till – att Telia fått godkännande av EU att köpa TV4, MTV och Cmore.

Det var för över ett år sedan som budet på 9,2 miljarder kronor offentliggjordes av Telia för köpet av Bonnier Broadcasting.

Men för att köpet ska gå igenom var man tvungen att vänta på okej från konkurrensmyndigheten hos EU. Beskedet kom idag att köpet fått grönt ljus och det är nu fritt fram för Telia att konkurrera om bredbandsabonnemang genom att lägga till innehållstjänster. För Bonnier är det nödvändiga pengar de får in i sin krigskassa för att överleva kampen mot jättar som Google, Facebook och kommande Amazon. En idé som ligger på bordet är att investera i diverse startups, så som Schibsted nu gör.

Detta är en milstolpe för Telia Company – vi blir pionjärer i Norden när vi nu bygger en helhetslösning som möter kundernas krav på högkvalitativ uppkoppling, stabil streaming och fantastiskt innehåll, säger Christian Luiga, tillförordnad vd och koncernchef för Telia Company i ett pressmeddelande.

Carsten Almqvist som är i dag är vd för Bonnier Broadcasting går över till Telia och blir ansvarig för affärsområdet Media.