TEDxStockholm fyller 25 (gånger)

Snart är det dags för det 25:e omgången av TEDxStockholm. Eventet som lyfter innovation och visioner till nya nivåer. Den 21/11 är det dags, och talarlistan ser onekligen lovande ut. Under epitetet ”Crossroads” är experter från flera olika discipliner inbjudna för att tillsammans skapa en kreativ och nytänkande miljö.

Neuropsykologi, cellbiologi, film och musik möts under några timmar på Münchenbryggeriet när talare som Eva-Karin Gidlund, forskare inom fysiologi och vad som händer i kroppen när vi tränar, och rapparen Cleo, vinnare av bl.a Guldmicken 2015, äntrar samma scen.

Besökarna kommer även att få följa med in i en värld av filmskapande kring sociala frågeställningar när Milène Larsson, dokumentärfilmare på VICE, berättar om sitt arbete med att skildra bland annat flyktingkatastrofer och hur det är att vara homosexuell i Ryssland.

En annan person som utmanar gränserna är Truls Nord, filmskapare och fotograf som utvecklat en teknik för att skapa taktila bilder. Med andra ord bilder som även blinda personer kan uppleva. Metoder gör det möjligt att uppleva såväl innehåll som atmosfär och komplexitet i bilder trots att du bara upplever den med känseln.

Många fler talare är planerade, och du kan läsa mer på TEDxStockholm

Passa på att följ med in i TED-världen där ledande utveckling och tankar presenteras på ett snabbt och lustfyllt sätt. Du kommer garanterat känna dig både inspirerad och ivrig att få använda de nya perspektiv du får med dig.