Techjättar går ihop för att få fart på VR-marknaden

Nu satsar de stora spelarna på att ta över VR-marknaden. Acer, Google, HTC, Oculus, Samsung och Sony (alla riktiga drakar) har nu gått ihop och skapat GVRA – Global Virtual Reality Association. Tillsammans ska de säkra utvecklingen av VR-tekniken i framtiden.

Dessa stora namn inom techindustrin skriver att den nya organisationen ska “låsa upp och maximera VR:s potential” enligt sitt pressmeddelande.

Läs mer: I framtiden kommer vi arbeta åt AI-chefer och inte skilja verklighet från VR, enligt Microsofts forskare

Man skriver också att GVRA ska arbeta för att “främja en ansvarsfull utveckling och tillämpning av VR på en global skala” och att man ska utveckla “gemensamma praktiker” och “utföra forskning” på VR-området. Man ska också göra konsumentrelaterade undersökningar.

TechCrunch skriver dock att det är oklart vad detta innebär för oss konsumenter. Kan vi vänta oss en större kompatibilitet när det kommer till VR-headsets?

Hittills så har de olika tillverkarna olika standarder och tillbehör för en produkt fungerar inte för en annan. Men hoppet för en gemensam VR-standard verkar ändå ha grusats redan från start, då Valve (som äger det superpopulära spelnätverket Steam) inte finns med i GVRA.