TCS öppnar nytt forskningscenter för framtidens teknik

Tata Consultancy Services  lanserar nu sitt nya forskningscenter, Next-Gen Technology Solutions Center of Excellence. Det nya centrat omfattar en yta på mer än 3000 kvadratmeter, är placerat på TCS campus i Hyderabad och kommer att sysselsätta över 200 ingenjörer inom forskning och utveckling.

TCS nya forskningscenter ska bland annat fokusera på forskning och utveckling inom futuristiska teknologier och skapandet av nästa generations produkter och lösningar för sina kunder inom halvledare, enheter och nätverk.

Det viktigaste området blir forskning och utveckling inom framväxande kommunikationstekniker såsom Software Defined Networks (SDN), Network Function Virtualisering (NFV), 5G och trådlöst LAN (WLAN). Ett annat fokusområde är att skapa innovativa tekniska lösningar i en alltmer uppkopplad värld inom områden som interaktion mellan människa och maskin, kontextmedvetna system och enheter med begränsade resurser.

-Nästa generation teknologier kommer att spela en viktig roll i vår ständigt uppkopplade värld och detta forskningscenter kommer att arbeta tillsammans med våra kunder för att skapa nya lösningar och ramverk som accelererar utvecklingscykeln och därmed skapa en skillnad på marknaden, säger V Rajanna, Vice President och Global Head of Technology Business Unit på TCS.

NextGen Technology Solutions CoE kommer att delta i olika branschforum, standardiseringsorganen för att arbeta med fastställande av framtida standarder. Forskningscentret kommer också att samarbeta med ledande vetenskapsinstitut och open source-grupperingar för att vara med och forma nästa generations teknik.