Taskrunner gör det enklare att leja ut småjobben

Vem har inte funderat på att det skulle vara så smart om det fanns en tjänst där du kunde anlita någon för att utföra småjobb hemma eller på gården. Personer som klipper gräset, går ut med hunden, rensar vinden och mer hittar du hos Taskrunner. Robin Szekely som är grundare och VD berättar i denna artikel om tjänsten, planerna och framtiden.

Vad är Taskrunner och hur kom ni på idén?
TaskRunner är en web- och mobil-marknadsplats för tjänster, där folk kan outsourca småjobb och ärenden åt andra privatpersoner i deras närområde – On-demand.

Många människor i dagens stressiga samhälle upplever att de aldrig har tillräckligt med tid för att uträtta vad de vill få gjort och samtidigt hinna med det som är kul!

Samtidigt går det runt ett stort antal människor som befinner sig i situationer där det har mycket tid över, oftast korrelerat med en låg inkomst. Vi löser två stora problem genom att koppla ihop upptagna människor som behöver mer tid till annat, med personer som vill tjäna extra pengar genom att agera mikro-entreprenörer. Vi är ett smartare Blocket.se för tjänster.

Idén har jag haft sen jag var liten då jag såg min far ta hjälp från en granne på landet när olika maskiner gick sönder. Han råkade vara bilmekaniker. När andra saker gick sönder fanns det inga “perfekta” grannar som var redo att hjälpa till. När jag kring år 2011 såg hur svenskarnas mentalitet till att outsourca tjänster till andra förändrades till det positiva, från tidigare jantelagstänk såg jag stora möjligheter. Samtidigt fanns tekniken för att att möjliggöra detta först nu på senare dagar.

apphand_taskrunner

Vilka utmaningar har ni idag med Taskrunner?
Den stora utmaningen är att få folk att få upp ögonen för att denna möjlighet finns. VI konkurrerar bara mot kunden själv dvs. att han istället väljer att spendera sin dyrbara tid och lösa problemet själv istället för att låta en kompetent och pålitlig person i närområdet göra det. De som testat tjänsten är oerhört förtjusta och blir snabbt återkommande kunder. Detta är ingenting man normalt sett googlar efter då man inte tror att man kan få denna typen av hjälp. Där ligger vår utmaning i att nå ut till vår målgrupp. Vi är med och förändrar Jantelagssvensken mentalitet och det tycker vi är jättekul. I USA, Australien och ett antal andra länder har dessa typer av tjänster blivit en stor och bred succé.

Hur ser framtiden ut? Vad är planerna?
Vi växer så det knakar och har idag över 500 registrerade Runners i olika delar av Stockholm.
Efter många undersökningar och mycket “Bench learning” så har vi tagit fram ett bra system för säkerhet och kvalitet som ger oss pålitliga Runners. Nästa steg blir att skala upp och nå en bredare marknad. Vi kommer under året att fokusera på Stockholm men går inom kort vidare mot de största städerna i Sverige.