Tar datan död på marknadsföringskreativiteten?

Marknadsföring har idag mer och mer blivit en lek med siffror där varje aktivitet ställs mot mätbara mål. Genom att analysera data kan vi bättre förstå vår målgrupp, vilket hjälper oss att bygga bättre relationer med våra kunder. Vi kan samla in statistik över inköpshistorik, användarbeteende och tid för att bättre förstå hur och när vi skall marknadsföra olika tjänster och produkter.

Hotar detta fokus på siffror vårt kreativa tänkande vid digitala marknadsföringskampanjer? När allt kommer omkring handlar det inte bara om att använda data för att bygga bättre kundrelationer, utan också om att öka kreativiteten utifrån de insikter som statistiken ger.

Kreativitet är grunden till en framgångsrik marknadsföringkampanj. Därför är det viktigt att hitta rätt balans mellan kreativitet och tillgodose dagens behov av att analysera data. Här fyller webbplatsen en avgörande roll – det är en plattform där kreativitet och data sammanstrålar.

Hur kan vi använda vår webbplats för att samla in data och lära från kunders beteende för att bättre formera idéer och skapa innovation?

Genom att analysera webbplatsen kan vi dagligen få insikter i hur våra kunder beter sig. Vi vet var de är, vad de vill och när de vill det. Allt detta ger ovärderliga insikter som hjälper oss att skapa bättre kreativt innehåll på webbplatsen. Använd dessa insikter – vilken kampanj kommer kunderna att uppskatta mest? Vilken typ av innehåll är mest framgångsrikt?

Genom att göra det mesta av tillgängliga verktyg och uppdatera innehållet på din webbplats, kommer du automatiskt att börja använda datan till att skapa kreativt innehåll på din webbplats och i marknadsföringskampanjer. Ett exempel är enkla plugins så som geografisk positionering, GeoIP, för att bättre skräddarsy innehåll baserat på plats. Ett annat är att välja webbplatsteman enligt de insikter du får från kundens intressen.

Processen är enkel, samla in intressant data och därefter anpassa aktiviteter med dessa som underlag. Agera kreativt utifrån att du har kunskap om vem du behöver nå och när du kan nå dessa. Insamlad data hjälper dig att förbättra kundupplevelsen och förståelsen för kundens resa, men det är kreativiteten som bygger de varaktiga relationerna och lojaliteten till varumärket.

Artikeln är skriven av:

Heather_Brunner_WPEngine2
Heather Brunner, VD WP Engine