Tänk på det här när du publicerar videoklipp på Youtube

I en studie genomförd av Pew får vi reda på det som vi alla egentligen visste. Youtube används för att lära sig nya saker.

Hela 51 procent av de tillfrågade svarar att de använder Youtube för att lära sig nya saker, både bland frekventa användare och sällan-användare.

Här är de topp-sökningarna på Youtube i Sverige:

Utbildning är inte det enda som vi använder Youtube för. 28 procent säger att de använder kanalen för ren tidsfördriv, 19 procent för att bli guidade och ytterligare 19 procent anger att Youtube hjälper dem att få förstå vad som händer i världen.

“Some 32% of users who visit the site several times a day – and 19% of those who visit once a day – say it is very important for helping them understand things that are happening in the world. That compares with 10% of users who visit less often,” står det i rapporten.

Och när det kommer till barnen så får de vara oväntat mycket på Youtube. Hela 34 procent säger att deras barn får vara där ofta.

Att Youtube är en del av vår vardag är uppenbart men det är mycket intressant för oss marknadsförare att förstå varför alla användare är där. Nästa gång du tänker kampanj kanske du ska inkludera “hur gör ..” i budskapet.

Här är rapporten.