tado°s smarta termostater spränger miljonvallen

Det tyska företaget tado° som tillverkar smarta klimatprodukter för hemmet har nu sålt över en miljon smarta termostater i Europa. En milstolpe för det Münchenbaserade företaget som grundades 2011 och ett tecken på att smarta hem-produkter för klimatkontroll är ett snabbt växande affärssegment. Något som gynnar både miljön och hushållens plånbok.

tado°s smarta termostater ansluter värme- och kylsystem till internet och använder smarta algoritmer för att uppnå energibesparingar och bättre komfort hemma. tado° var banbrytande inom produktkategorin och har gjort det möjligt för tekniken att blomstra i Europa.

Från early adopters till gemene man

Smarta hem-kategorin har ökat stadigt under de senaste åren. Cirka en miljon EU-hem var uppkopplade med smarta termostater 2015. I början av 2019 hade uppskattningsvis 6,6 miljoner smarta termostater installerats i europeiska hem. Marknadspenetrationsgraden för smarta termostater i europeiska hem kommer att stiga snabbt och närma sig 20 procent fram till 2022.

Smarta termostater och energihantering är en viktig byggsten i ett smart hem. Det beräknas finnas 36 miljoner smarta hem i Europa 2020 och siffran beräknas överskrida 62 miljoner hem 2023.

Smart teknologi för mer hållbarhet

Den verkliga intelligensen i tado°s smarta termostater ligger i programvaran och tjänsterna. Hårdvaran fungerar som en port till dess intuitiva teknik och automatiseringar som sparar energi genom att se till att bostäderna bara värms upp eller kyls när de används. tado° anpassar sig dessutom till vädret och minskar användningen av värme eller kyla när öppna fönster upptäcks för ytterligare besparingar. Företagets miljöbevis erkändes förra månaden av Cleantech-gruppen som tilldelade tado° utmärkelsen årets Global Cleantech Europe-företag.

– Vi är mycket glada över att ha sålt över en miljon smarta termostater, men framförallt är vi stolta över att kunder fortsätter att välja tado°, säger tado°s VD Toon Bouten.

– Våra hårdvaruprodukter är bara en pusselbit i vår berättelse. I hjärtat av tado° finns vår programvara, våra tjänster och vårt starka känsla för användarupplevelser för att leverera enastående kundnöjdhet, fortsätter Toon Bouten.

Starka partners

Tado har tagit in 102 miljoner amerikanska dollar i internationella investeringar från välkända namn inklusive Amazon, Total och E.ON. Företagets smarta termostater är kompatibla med Apple HomeKit, Google Assistant och Amazon Alexa och säljs över hela Europa i Apple-butiker, genom Amazon och stora detaljhandlare som Currys PC World, Argos och AO. tado° har också strategiska partnerskap med över 30 europeiska energi- och energiföretag som E.ON, SSE, Ovo Energy, Naturgy och Essent.