Tableau flyttar in Facebook, Twitter och Google i din mobil så att du kan analysera data när du vill

Tableau levererar en helt ny mobilupplevelse med en enklare tillgång till all data. Nya Tableau 9, 1 gör det lättare för människor att analysera data från vilken källa som helst på kontoret eller på resande fot, en helt ny mobilupplevelse med nya möjligheter för anslutning till data och en enklare säkerhet och autentisering för företaget.

Tableau 9.1 bygger vidare på vårt uppdrag att hjälpa människor att se och förstå information, oavsett var uppgifterna kommer ifrån och vilken enhet de använder”, säger Chris Stolte, Chief Development Officer och en av grundarna av Tableau Software. “Vi har gjort betydande investeringar i företagsfunktioner samt en helt ny mobil app. Vi skapade också en webbdatakontakt som hjälper utvecklare att ansluta till ett obegränsat antal källor, allt från Facebook till Twitter och Google. Med nya kontakter till kritiska datakällor såsom SAP och Google Cloud SQL ingår också”

Tableau Mobile App är helt omgjord för att göra det lättare för människor att hitta, interagera med och hantera innehåll på språng. Offline Snapshots sparar favoritvyer som senare kan ses offline när som helst.

“Vi byggde en dashboard som dynamiskt beräknar prisrealisering över alla marknader och kanaler i farten som distribueras på Tableau Mobile. Min chef kan köra rapporten från sin iPad i Maine under helgen “, säger Kris Munson, chef för strategisk prissättning vid Watts Water Technologies.

Tableau fortsätter med sitt uppdrag att hjälpa människor att se och förstå information om data lokalt eller i molnet. Tableau 9,1 ger fler anslutningsmöjligheter och öppnar helt nya möjligheter att ansluta till data genom kontakten web data connector.

“The web data connector hjälper människor väljer och ansluta till alla uppgifter som de vill använda”, säger Craig Bloodworth, Chief Technology Officer på Informations Lab, en Tableau partner. “Vi har redan sett flertal av tangeringspunkter från Fitbit på Facebook, till Quandl Import och så vidare… Vi har precis kommit igång. Det är förvånade hur snabbt kontakterna har tagits fram utan behov av programmeringskunskaper. Jag har blivit inspirerad att skapa visualiseringar själv, något som jag aldrig har gjort under mina senaste fem år. The web data connector är verkligen ett stort steg framåt för Tableau”

Förutom Web Data Connector innehåller uppdateringen nya kontakter till Google Cloud SQL, Amazon Aurora och stöd för flera datatjänster från Microsoft Azure.

Med Tableau 9.1 kan man ställa och besvara mer explicita frågor med geografisk information, generera histogram med mindre ansträngning och dra nytta av förbättringar av användarupplevelsen.