Tableau allt närmare en försäljning

Data- och analysföretaget Tableau stuvar om i sin ledning – något som kan peka på att man är allt närmare försäljning. Nu annonserar man anställningen av Adam Selipsky som ny VD, medan grundaren Christian Chabot (vänster i bilden) fortsätter som ordförande i styrelsen.

Tableau har sitt huvudkontor i amerikanska Seattle, och är främst verksamma inom mjukvara för visualisering och överföring av företagsdata från PC till iPad. Man finns i flera länder över hela världen, inklusive Europeiska storstäder som London, Frankfurt och Paris.

Omstruktureringen kan vara en förberedelse inför en kommande försäljning, och det faktum att grundaren nu måste fokusera på arbetet kring detta. Samtidigt med detta så strukturerar man bland topplaceringarna i företaget – bland annat så blir medgrundaren Chris Stolte nu Teknisk rådgivare. Detta spär på misstankarna om kommande stora förändringar.

Läs mer: Analytikernas favorit Tableau uppgraderar till version 10 – samtidigt ryktas det om uppköp

Den nya VD:n kommer från en mångårig karriär inom marknadsföring och försäljning för e-handelsjätten Amazon. “Han är rätt person för att leda Tableau in i nästa steg av utvecklingen”, kommenterar Chabot.