Ta bättre selfies med appen Frontback

Frontback är en kamera-app som fått publicitet i både TV och tidningar, som CNN, Bloomberg TV, The New York Times och The Verge. En av investerarna bakom appen är skådespelaren och IT-intresserade Ashton Kutcher som även köpt aktier i företag som Spotify, Airbnb, Foursquare, Fab, Uber, Dwolla och Path.

Med Frontback tar du ett foto med den främre kameran och ett med den bakre, och delar dem sedan som en enda bild – en selfie med bakgrundsbild, helt enkelt.

frontback1       frontback2

Med appen kan du med enkla gester växla kamerariktning, skriva korta bildtexter ,ange plats och dela direkt bilden direkt på exempelvis Facebook.

Frontback har nyligen lanserats till Android och funnits ett tag att ladda hem till IOS där över en miljon användare installerat den.

Termen selfie myntades omkring 2005. I augusti 2013 kom termen in i Oxford Dictionaries Online’s quarterly update där den definierades som “a photograph that one has taken of oneself, typically one taken with a smartphone or webcam and uploaded to a social media website.”