SVT Flow – efter tittarnas behov

svt

I april lanseras SVT Flow, en ny och enkel webbtv-tjänst för alla som älskar att titta på tv. SVT har kartlagt tittarnas behov och insett att sättet att titta på TV har förändrats. Tjänsten kommer enbart att distribueras via internet. Även MTG tar klivet.

Vad är då SVT Flow? Ja, det är en slags korsning mellan ”on-demand-tittande” (som SVT Play) och det vad SVT kallar ”flödestittande” (vanlig, tablålagd tv). När du som besökare går in på SVT Flow möts du av en spellista som rullar och som du kan följa, där SVTs redaktörer valt ut vilka program som visas. Men du kan också lämna spellistan och själv välja vad du vill se.

SVT har skapat vissa program specifikt för den här tjänsten (tex På jakt med Lotta och Leif och Flator) och andra program är specialinköpta (både svenska och internationella). Exempel är tv-serierna Please like me och Miranda, matprogrammet Det goda livet, och dokumentärer som L som i lycka och Marias skugga. SVT kommer också att återutsända populära serier som till exempel Våra vänners liv och Mia och Klara. I tjänsten kommer det även att finnas korta uppdaterande nyheter.

Även MTG tar steget ut på nätet när de nu startar en Youtube-kanal för egna tv-format i samarbete med Splay, skriver Dagens Media.  Nästa program som lanseras på MTG TV:s och Splays kanal är “Efterlyst”.  MTG vågar inte riktigt gå hela linan ut som SVT utan kommer istället satsa på korta klipp som de hoppas ska bli snackisar.  Splay är ett av Sveriges största Youtube-nätverk med 1,35 miljoner visningar.