Sverigesradio slår rekord efter sommarprat med PewDiePie

Felix Kjellberg, eller som han är känd för de flesta av hans 30 miljoner prenumeranter, PewDiePie, berättade i sommarprat hur han har kommit dit han är idag: världens största på YouTube. Han berättade hur han för fyra år sedan var en borttappad tonåring som hoppade av skolan och spelade för mycket datorspel, och skulle börja jobba på heltid med att göra videor för YouTube. Han gör även jämförelser med gammelmedia och det han representerar – nymedia. Det han säger är viktigt för det är en vardag som representerar allas vår framtid.

Relaterat: YouTube-kändisen PewDiePie krossar TV4

Totalt besöktes SR:s sajt av 1.708.500 unika besökare förra veckan. Det kan jämföras med det förra rekorded på 1 614 000 unika besökare i december förra året. Felix ”PewDiePie” Kjellbergs sommarprat i P1 bidrog till många lyssnare och under förra veckan hade Sveriges Radio Play hela 2,4 miljoner efterhandslyssningar på ”Sommar i P1, enligt uppgifter från Dagensmedia.

Felix ”PewDiePie” Kjellbergs sommarprat sändes också på engelska. Totalt besöktes SR:s engelska sajt av 165 000 unika besökare.

Häng med nu gubbar och gummor så lär vi oss lite om vad ungdomar gör på nätet idag och hur allas vår framtid kommer att vara. Ni ungdomar som läser det här klicka på länken nedan – lyssna och lär av en kille som fattat hur man verklighet av drömmar!

Lyssna på hans sommarprat här.