Sveriges regering skaffar Instagram

När Instagram nu passerar en halv miljard aktiva användare i månaden så bestämmer sig den svenska regeringen att även det måste ha ett konto. Regeringens kommunikationsavdelning vill främst rikta in sig mot unga med politiskt intresse.

Man får också anta att de kan konsten att ta snygga regering-selfies, kommunikationsavdelningen alltså. Skämt åsido – “det ska inte vara bilder på statsråd framför en flagga”, säger regeringens presschef Odd Guteland till tidningen Resumé.

Istället så ska Insta-kontot “spegla regeringens arbete”, och statsråden själva ska stå för relevant innehåll kopplat till aktuella händelser. Det är dock kommunikationsavdelningen som ska stå för själva redaktörsarbete

Man hoppas också på att locka de yngre politiskt intresserade användarna genom lite mer inofficiella bilder från “bakom kulisserna”.

Låt oss hoppas att så blir fallet, för är det något som kan falla platt så är det försök från vuxengenerationen till att “hänga med kidsen” – något som ju kan bli rätt pinsamt. Men rätt skött och med fingertoppskänsla kan det faktiskt bli ett bra sätt att nå ut till fler medborgare.

Frågan är dock – när gör regeringen en Michelle Obama och går med i Snapchat, där de unga hänger mest?

Läs mer: Snapchat inte längre bara för de unga – Michelle Obama har just startat ett konto

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.