Därför valde svenska Röhnisch Salesforce för sin globala expansion

Det svenska träningsmärket Röhnisch väljer Salesforce Commerce Cloud för att expandera internationellt. Här berättar Fredrik Röhnisch om valet

Med en omsättning på 200 miljoner kronor om året varav 60 procent utomlands, är det nödvändigt att bolaget får bättre verktyg att nå konsumenter utanför Sverige. Detta målet når bäst med hjälp utav plattformen Commerce Cloud, skriver man i ett pressmeddelande.

Vi har väldigt höga tillväxtmål för vår direktförsäljning och behöver rätt verktyg för att kunna nå dem. E-handel kommer att vara prioriterat för oss i vår internationella expansion, och om vi ska kunna växa enligt våra mål måste vi nå en betydligt större publik, kommenterar VD Fredrik Röhnisch.

Fredrik Röhnisch tillägger att det långsiktiga målet är att hälften av försäljningen ska ske online och resten i fysiska butiker. För att nå framgång med internationell e-handel krävs det skräddarsydda lösningar som anpassas för lokala marknaders behov.

Med Salesforce blir vi globala och får en sajt som i första läget finns på sex språk, med lokala leverans- och betalsätt, som når kunder i hela världen. Vår butik finns i lokalanpassade versioner och plattformen känner av vilket land kunden befinner sig i och anpassar sig efter det. Vi kan dessutom köra olika kampanjer på olika marknader och jobba med lokala betalnings- och leveranslösningar.

För mig var det viktigt att inte låta tekniken stå i vägen för vår expansion. Vi är inget teknikbolag utan ska fokusera på att utveckla och marknadsföra våra fantastiska kollektioner, och med teknikens hjälp nå ut. Vi gör det vi är bra på och låter någon annan ta hand om tekniken.

intressant för företag som befinner sig i samma situation eller som redan gått igenom resan och vill dela med sig av sina val. Hör gärna av er till oss.