Svenska PewDiePie toppar Forbes lista över de mest betalda YouTube-stjärnorna

Felix Kjellberg fortsätter med att dra in storkovan genom att i stort sett vara sig själv och “fåna sig” på nätet – något som gett honom en inkomst på drygt 130 miljoner kronor (15 miljoner dollar). Detta enligt ansedda publikationen Forbes årliga lista.

Det är nästan dubbelt så mycket som Roman Atwood, “prankstern” som ligger på andraplatsen med lite över 70 miljoner kronor.

Läs mer: Nu kan du låtsas vara en superkänd Youtuber

Intäkterna kommer främst från annonser relaterade till klippen och sponsorpengar. Men smarta YouTubers som PewDiePie lanserar även en mängd egna produkter. Kjellberg har förutom egna spelappar och en egen serie på betalkanalen YouTube Red också sådant som egna sockor och talangnätverken RevelMode.

Han har nyligen sagt att han ska lägga ner sitt YouTubekonto när han fått 50 miljoner följare (för närvarande har han 49, 7 miljoner) som en protest mot vad han anser är dåliga förändringar på streamingsidan. Men vill man verkligen stänga ner en sådan kassako?

Nu ska det förresten påpekas att Forbes lista inte tar med alla de avgifter, skatter och manager-kostnader som tillkommer. Men faktum kvarstår – vissa kan bli rätt förmögna på att göra något andra drömmer om. YouTubers är vår version av “forna tiders” rockstjärnor (vilka i sin tur förlorat en stor del av inkomsterna i och med internets intåg).

Utöver PewDiePie och Atwood så återfinns sådana stjärnor som komikerduon Rhett&Link, komikern Colleen Ballinger, rapparen Lilly Singh och andra. Spana in den här.