Svenska Magine får stororder för streamad TV till 100 miljoner kinesiska hushåll

Den svenska streaming-plattformen Magine offentliggjorde i veckan att man ingått ett avtal med en kinesisk TV-operatör och system-integratör baserad i Beijing för att bygga, lansera och driva en internetbaserad TV-tjänst för den kinesiska marknaden.

Parallellt med detta etablerar Magine ett dotterbolag i Hong Kong; Magine Asia Limited.

Avtalet innefattar implementering och drift av en internet-plattform för att kunna erbjuda streamad Video-on-demand och linjära TV kanaler till över 100 miljoner hushåll. Det Beijing-baserade bolaget driver TV-tjänster i ett flertal provinser i Kina, och har nära samarbeten med flera av Kinas största TV bolag. Bolagets CTO M. Liu kommenterar; “Vi är mycket glada att ha fått Magine som vår partner i detta viktiga steg; att utveckla vår internetbaserade video streaming-plattform och kommande tjänsteerbjudanden.”

“Global expansion och nära strategiska partnersamarbeten är nyckelingredienser i Magines tillväxtplaner. Med det här kinesiska samarbetet blir vi en av de ledande spelarna på Kinas snabbt växande marknad för streamad TV, ” säger Dr Ambuj Goyal, VD på Magine AB. “Magines globala plattform, TV Superhighway, med sin kombination av snabbhet och driftsäkerhet börjar nu förändra hur professionellt TV-innehåll kan distribueras över världen.” fortsätter Goyal.