Svenska budgetar för marknadsföring ökar nästa år

Marknadsföring fortsätter att ses som en avgörande del av ett företags verksamhet, och det verkar som att de svenska marknadscheferna överlag tror på ett ökat behov av detta även under 2017. En ny undersökning visar nämligen att 41 procent tänker öka budgeten för marknadsföring under det kommande året.

Jämfört med 2015 så är det 1 procent fler som tänker öka budgeten, och samtidigt visar undersökningen (Svenskt Marknadsföringsindex 2016) att färre företag än tidigare (12 procent mot 14 procent) planerar att minska budgeten jämfört med förra året.

Det är de mindre bolagen som står för den fortsatt starka satsningen på marknadsföring. Med mindre så menas de med en omsättning under en miljard kronor – medan de med större omsättning “drar en aning i handbromsen” enligt Ulf Vanselius, VD på Pyramid Communications som står bakom undersökningen.

Läs mer: Fallande priser på marknadsforskning

Förra året så var det 52 procent av storföretagen som planerade en ökning av marknadsföringsbudgeten, mot 30 i år. Överlag så verkar dock majoriteten av alla företag nöjda med läget, när 47 procent (mot fjolårets 46 procent) inte tänker ändra budgeten något under 2017.