SvD tar upp kampen med Breakit om startups och superentreprenörer

I morgon är det premiär för SvD:s nya tv-format “Hos Hedelius” med SvD:s Patricia Hedelius som programledare. Gäster i studion blir svenska superentreprenörer och spännande investerare.
Tanken är att bjuda in gäster som på ett eller annat sätt representerar det nya sättet att driva business. Hit hör både framgångsrika entreprenörer och investerare som satsar på morgondagens företagsbyggande.
– Vi börjar med entreprenörskap. Fenomenet med personliga varumärken och genomtänkta affärsidéer är ett sätt att driva affärer som vi tror kommer att växa framöver och som förtjänar att uppmärksammas, säger programledaren Patricia Hedelius.
Bland de första gästerna märks:
• Isabella Löwengrip, som gått från bloggare till bolagsbyggare och superentreprenör.
• Lili Assefa, pr-drottningen som skapat ett eget imperium.
• Katrin Zytomierska, entreprenören som tjänar mångmiljonbelopp på sitt hälsoföretag.
• Andra Farhad, börshajen som via blogg och sociala medier blivit en av Sveriges hetaste traders.
– Vi delar sedan tidigare ut priser som SvD Affärsbragd och Framtidens entreprenör för att just lyfta fram exceptionella insatser inom entreprenörskapet. “Hos Hedelius” ger oss möjligheten att tränga djupare in i dessa för svenskt näringsliv och sysselsättningen så viktiga frågor. De som handlar om drivkraft, ledarskap och vilka lärdomar man kan dra av både bra och dåliga beslut, säger Daniel Kederstedt, chef SvD Näringsliv.
Förra veckan lanserade SvD också programmet Ekonomistudion – ett nytt dagligt morgonprogram i samarbete med Aftonbladet. Ekonomistudion är ett drivande nyhetsprogram med fokus på de viktigaste ekonominyheterna och kommer att ha premiär under nästa vecka. Här tas pågående skeenden vidare, men det kommer också att finnas utrymme att ta ut svängarna och göra det lite oväntade.