SvD lanserar nytt videoformat

SvD fortsätter att utveckla sitt rörliga utbud. I dag lanseras en helt ny videospelare, som gör det möjligt att bättre lyfta fram bra kortfilmer, rörlig grafik och guider i ett 30-sekundersformat. Den nya videoprodukten innehåller också ett explainerformat för annonsörer som en del i SvD:s allt större contentutbud.

Rörligt material är sedan ett par år tillbaka ett lika självklart som uppskattat inslag på SvD.se. Med den nya spelaren kan SvD erbjuda en långt bättre videoupplevelse för sina besökare.

– En av SvD:s framgångsfaktorer är att vi kan samarbeta över avdelningsgränserna. Vår nya spelare är ett bra exempel på ett projekt som drivits tillsammans av annonsbolaget, redaktionen och affärsutveckling på SvD, och som gynnar både läsare och annonsörer, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi.

– Vi ser en ökad efterfrågan hos våra läsare och kunder på den här typen av rörligt innehåll. Explainer ett bra rappt format som hjälper kunder att berätta sina storys på ett kreativt och lättsmält sätt, säger Peter Oskarsson, digital affärsområdeschef på SvD Annons och fortsätter:

– Det ljudlösa videoformatet har länge varit populärt i sociala medier. De tester vi har gjort mot våra läsare visar att formatet även uppskattas på en traditionell nyhetssajt. Vi har fått bra respons från användarna och kunder när vi anpassar innehållet utifrån vår miljö och logik.

Precis som med övriga nativelösningar kommer innehållet att skapas av SvD annonsavdelning i samråd med kunderna. Företaget Arvid Nordquist är först ut med premiär i dag, men flera partners kommer att testa formatet under de närmaste veckorna.

– Video är ett digitalt format som vi under flera år testat och fungerar väldigt väl. Så när SvD kom och berättade om sin idé om nativevideo kände vi att det är helt rätt för oss. Detta är ett kreativt format där vi får utbilda och inspirera våra konsumenter, säger Erica Bertilsson, marknadschef på Arvid Nordquist.