SvD härmar Facebook Canvass och lanserar Mobile Story

SvDs Mobile Story är ett svar på Google AMP och Facebook Canvas. Det är ett contentformat i mobilen, där annonsören ska kunna nå ut på ett “kreativt och visuellt snyggt sätt”.

Produktion av annonsen sker inhouse på SvD i samråd med annonsören.

Den nya formatet fungerar så att en artikelpuff lägger sig i nederkant av skärmen ovanpå sajten i tio sekunder. Vid klick på puffen kommer besökaren in i artikeln och där det finns möjlighet att lägga in rörligt material, bilder samt berättande text.

– Detta är ett format som uppmanar till interaktion, är visuellt snyggt och engagerar läsaren på ett nytt spännande sätt i mobilen, säger Peter Oskarsson från SvD.

Först ut att testa den nya mobila innehållsprodukten har det nya bilmärket DS Automobile varit.

– I processen att etablera ett nytt spännande bilmärke på den svenska marknaden innebär samarbetet med SvD att vi kan kommunicera direkt med en relevant målgrupp. Artikelformatet i mobilen gör att vi kan leverera kvalité i vår varumärkesbyggande annonsering, säger Pontus Hede, Brand Developer och affärsutvecklingsansvarig på DS Automobile, och fortsätter:
– Utfallet överträffade den förväntan vi hade på vår annonsering, en SvD Mobile Story för den nya bilmodellen DS 3. Formatet skapade också höga engagemangssiffror. Samarbetet mellan SvD och DS Automobiles går som alltid, smidigt och är roligt. SvD:s team är duktiga på att sätta sig in i vår affär och förstå hur vi vill kommunicera.