Svårt med trovärdigheten? Nu är det lättare att få en verifierad Twitter-profil

Det hjälper förstås inte om du ändå hittar på saker och trollar ändå, men nu ska det vara lättare att få ett verifierat Twitter-konto om man är någon form av offentlig person – något som markeras med detta fina märke: 1467931692_737 Men du måste fortfarande gå igenom är rätt ordentlig ansökningsprocess!

Twitter annonserade nyligen att man nu alltså öppnar för användare att ansöka om att få kontot verifierat, något som faktiskt inte varit möjligt under en längre tid.

I vad som kan ha varit effekten av en mängd oseriösa ansökningar så stängde företaget möjligheten för ansökningar från användarna själva för flera år sedan, och istället har det varit upp til Twitter själva att i all hemlighet besluta huruvida ett konto är seriöst eller bara troll. Så icke längre, alltså – men det finns en rad krav att uppfylla den som ansöker.

Läs mer: Nu är det bestämt att Twitter ska Live-streama NBA – men inte matcherna…

Till att börja med så måste man vara en person av vikt (så jag får helt enkelt klara mig utan…), såsom en idrottare, politiker, journalist eller annan “kändis”. Twitter själva skriver i samband med annonseringen av nyheten att 187 000 användare redan är sådana högprofilerade personer – något som motsvarar ungefär .06% av alla de 310 månatliga användarna.

Vidare så måste man uppge sådant som ett bekräftat telefonnummer, mail-adress, personlig presentation (troligtvis om hur viktig man är för samhället i stort!), profilbild och webbsida. Duger inte detta så kan man också bli tillfrågad om att presentera ett officiellt ID-papper. Åh, just det – du ska skriva om varför man ska bli verifierad också!

Om du redan är en del av denna skara, eller tror dig vara viktig nog så kan du läs mer information om hur här, eller klicka dig till ansökningssidan här. Lycka till!