Surfa så mycket du vill

Många använder internet dagligen och ibland många timmar varje gång. Det kan vara både i arbetet och privat men oavsett vilket så kan det vara skönt att slippa tänka på hur mycket man surfar och vad det kommer att kosta i slutändan. Med ett abonnemang som erbjuder obegränsad surf så har man ett ganska bekymmersfritt internetanvändande. 

Om man har ett mobilt bredband så betyder det att man kan ta med sig sitt bredband till exempelvis sommarstugan eller på husbilssemestern. Det kan vara skönt med fri surf, speciellt om man vill passa på att jobba lite under semestern eller läsa en tidning på nätet i lugn och ro. Har man dessutom barn så kan det vara en ganska behaglig semester om de har möjlighet att chatta lite med kompisar eller spela favoritspelet när man är iväg. 

Vad innebär fri surf?

När man tecknar ett mobilt bredband med fri surf så betyder det att man får surfa så mycket man vill och kan inom Sveriges gränser. När du har fri surf innebär det att operatören inte har rätt att stänga av din datatrafik permanent, oavsett hur mycket du surfar. Även om alla operatörer avaktiverar eller begränsar datatrafiken när man har nått en särskild gräns, så kan man utan kostnad återaktivera den igen. 

Att teckna ett abonnemang med fri surf betyder att man aldrig behöver oroa sig för att surfpotten tar slut. Man kan surfa obegränsat. När man ska välja ett abonnemang med fri surf kan det vara bra att se över hur mycket man surfar. Att teckna ett fri – surf- abonnemang om man inte surfar särskilt mycket kan bli onödigt dyrt.  

Det finns abonnemang som erbjuder vissa surf-pottar. När den potten är slut så kan man betala för att fylla på den, det brukar vara ganska dyrt så det är en fördel att välja ett abonnemang med rätt mängd surf för det användandet man har. Väljer man ett för stort abonnemang och inte använder upp sin surf så betalar man i stället för tjänster man inte använder, vilket är onödigt. 

Hitta det bästa abonnemanget just för dig och ditt liv

För att hitta ett abonnemang som passar bäst för just en själv, kan det vara bra att se över vilka behov och önskemål man har och därefter jämföra. Det gäller inte bara personliga önskemål utan önskemål från alla i familjen som ska använda nätet, då får man ofta det bästa avtalet. Det finns en del saker som kan vara bra att titta lite extra på innan man bestämmer sig för vilket abonnemang man ska teckna. 

Hur kan man surfa utomlands är en viktig fråga för många som reser och vill kunna koppla upp sig utanför Sveriges gränser. När man lämnar Sverige så är det nämligen inte längre fri surf som gäller. Det brukar vara vanligt att man kan surfa för 30 gb per månad då men man måste kontrollera detta innan så man inte får några otrevliga överraskningar. 

Andra saker som är bra att vara observant på

Det första man kan titta på är om täckningen är tillräckligt bra för det man vill göra. Se över vilka aktiviteter familjen har på nätet och vad som drar mest surf. Att ha fri surf betyder nämligen inte så mycket om man inte ens kan koppla upp sig. Ett abonnemang som har bra täckning där man befinner sig är därför A och O.

Hur lång bindningstid har man på abonnemanget? Är det en lång bindningstid så blir det svårt att byta abonnemang om det till exempel blir prisförändringar. Det är en ganska bra försäkring att skydda sig mot prishöjningar genom att välja ett abonnemang som har kortare bindningstid. 

Är introduktionspriset på bredbandet billigt kan det betyda att operatören höjer priserna efter ett antal månader. Det är väldigt vanligt att locka med ett lägre pris för att kunder ska teckna ett abonnemang och sedan höjer man priserna efter cirka tre månader. Läs igenom avtalet noga för att veta vad som gäller under hela bindningstiden. 

Vad kostar det med fri surf?

Det är inte så svårt att jämföra mobilt bredband med fri surf. Dels behöver man titta på vad månadskostnaden är men också om det tillkommer andra avgifter. Det kan exempelvis vara en startavgift och fakturaavgifter. När man har kontrollerat detta samt tagit hänsyn till de faktorer vi nämnde ovan, så kan man i lugn och ro välja det abonnemang med bäst pris. 

Det är också bra att försäkra sig om att det är ett mobilt bredband med fri surf man behöver. Förutom att se över vilken internetanvändning man har så kan man också titta på lite andra faktorer. En av dem är hur många som ska använda bredbandet, är ni flera i familjen och ni vill slippa huvudbryet med att bekymra sig över om surfen ska ta slut, då kan ett abonnemang med fri surf passa bra. Är där någon som streamar mycket filmer och serier är det även då ett bra val med fri surf.