Pokemon Go hetast på sociala medier – även innan lanseringen i Europa

Mobilspelet Pokemon Go, som vi nyss skrivit om, har börjat dränka sociala medier med uppdateringar kring en massa knasiga ställen där man kan hitta små monster.

Spelet har på bara en vecka fått 6 miljoner inlägg på Twitter. Snart slipper även svenska spelare gå omvägar för att ladda ner spelet, som bör komma till Europa inom kort.

Enligt Wall Street Journal – som ju ändå får ses som en seriös källa – är det superhajpade spelet på väg att släppas i Europa och Asien om några dagar. Många är säkert de som väntar – väldigt många har nämligen gått omvägar och via olika gråzoner laddat ner spelet från Nordamerika, där det har släppts.

Läs mer: Pokemon GO tar världen med storm – och Nintendos aktie till skyarna

 Spelet är en veritabel superframgång för Nintendo och medutvecklaren Niantic, och branschtidningen AdWeek skriver också att man kommer få fler aktiva användare än Twitter om bara några dagar. Man skriver också att spelet har nämnts på Twitter hela 6,6 miljoner gånger sedan den sjätte juli – alltså på mindre än en vecka! Under söndagsnatten twittrades det 130 000 gånger runt klockan 22 amerikansk tid, med ett tweet i minuten. Galet!

De stora företagen är inte sena med att hoppa på trenden, och KFC, Walmart och Southwest Airlines har alla twittrat Pokemon-relaterade tweets för att bättre nå ut till alla de unga (och inte så unga) användare som försakar mat och vatten för att istället hitta ett monster till.

Faktum är att jag nyligen sett ett inlägg delas från frontlinjerna i kriget mot ISIS, där en kurdisk kämpe hade hittat ett monster nära sin skyttegrav…kan Pokemons ge mer fred i världen?

Behöver du hjälp med att öka engagemanget kring din annonskampanj på nätet? Klicka här.