Super Mario Run är hittills en superframgång – men Nintendo är inte nöjda

I mitten av december släpptes mobilspelet Super Mario Run, som kan ses som Nintendos första egentliga steg in på den mobilbaserade spelmarknaden. Spelet – som just nu bara finns för iOS – är redan en superframgång, med 78 miljoner nedladdningar. Av dessa har 5 procent betalat för hela spelet, något som faktiskt också ses som en framgång.
Detta enligt Nintendos egna uppgifter, rapporterade av bland annat Wall Street Journal. Spelet, som är ett plattformslir i gammal Mario-anda, kan spelas gratis i en begränsad version. Vill man spela alla banor måste man låsa upp appen, för cirka 88 kronor (10 dollar).
Det är alltså fem procent av de 78 miljoner nedladdare som betalat dessa 88 kronor, något som kan låta lite men betraktas som en väldigt hög konverteringssiffra. Detta med tanke på att priset just är så högt, och relativt sällsynt på appmarknaden.
Men Nintendo är inte nöjda. Faktum är att man hellre hade sett minst 10-procentiga siffror, något som kan bero på att man jämför sig med Pokemon Go:s framgångar förra sommaren, och det faktum att man nu släpper ett spel med sin kanske mest kända karaktär.
Men vad Nintendo kanske bör tänka på är att man ännu inte släppt spelet till Androidbaserade enheter – som trots allt är världens populäraste operativsystem,
Läs mer: Undrar du när Super Mario Run kommer till Android? Frukta icke!
Samtidigt så påpekar många experter att Nintendos strategi inte bara handlar om mängden nedladdningar, utan även om att få upp försäljningen av alla produkter relaterade till deras varumärken, såsom just Mario.