Super Mario på mobilen – Nintendos favoritkaraktärer kan bli mobilspel

Nintendo, det “anrika” spelföretaget från mångas barndom, sägs utveckla appar innehållandes “populära karaktärer” som ska lanseras mot slutet av 2016.

Enligt den japanska tidningen The Mainichi Shimbun (om du kan läsa länken utan Google är du min idol!) så har Nintendos (ganska) nya VD Tatsumi Kimishima gått ut med planer att lansera favoritkaraktärer i nya mobilappar.

Han uppgav inga detaljer kring vilka dessa nya karaktärer skulle vara. Om man får tro den tidigare VDn,  Satoru Iwata, som gick bort i juli förra året, så kommer man inte göra något som riskerar att “skada Nintendos varumärke” när man låter populära karaktärer flytta in till mobila plattformar.

Läs mer: Nintendo släpper japansk spelsuccé – kan det bli nästa ”Pokémon”?

Vad det innebär är oklart, och det enda mobila satsning Nintendo hittills gjort har inbegripit karaktärer från nyare Wii-konsoller, i det sociala gratisspelet Miitomo.

Det är dock redan bekräftat att Nintendo, i samarbete med the Pokemon Company och Googles före detta dotterbolag Niantic Labs, kommer släppa det interaktiva mobilspelet Pokemon Go någon gång under året. Man har också lovat att fyra nya mobilspel ska lanseras i början av 2017.

Det återstår att se om och hur detta berör och berörs av nyheterna kring Nintendo NX – företagets satsning på en hybrid mellan spelkonsoll och mobil. Det enda som är känt kring detta är att det ska vara “unikt och annorlunda”, enligt Kimishima.