Sune Kaae rekryteras av Veryday

Veryday har rekryterat Sune Kaae, internationellt erkänd innovatör med lång erfarenhet av att skapa digital produkt och tjänsteutveckling. Sune Kaae lämnar tjänsten som Head of Product Innovation på Great works.

– Vi är mycket glada över att ha Sune i vårt team. Sune är en teknisk innovatör av världsklass och har en lång historia av att bygga och lansera digitala upplevelser. Hans tidigare erfarenheter av att leda utvecklingen av smarta produkter och tjänster för globala varumärken som Nike, Intel, Microsoft och Nikon gör honom till en nyckelspelare som stärker vårt kunderbjudande på produktsidan, säger Niclas Andersson – Chief Business Officer på Veryday.

Veryday’s användardrivna designstrategier har genom åren erhållit internationell uppmärksamhet för sin unika förmåga att inhämta kunskap om användaren. Idag arbetar man med uppdrag över hela världen och fokus ligger på digital produkt och tjänsteutveckling där Sune ses kunna bidra med sin kärnkompetens.

–Produktdesign handlar om att skapa ett digitalt ekosystem för användaren, en helhetsupplevelse av tjänster och uppkopplade funktioner som integreras med användarna och underlättar i deras vardag. Det ställer krav på mer flexibel teknik och att fokus ligger i användarupplevelsen och inte i själva tekniken, säger Niclas Andersson.

Sune har arbetat i New York, London och Köpenhamn och skapat prisbelönt design för flertalet globala varumärken. Innan han flyttade till Stockholm ledde han utvecklingen av Nikes digitala produkter inklusive FuelBand, Sportwatch och Running app med syfte att öka innovationen i Nikes produkter. Han är en frekvent anlitad talare och leder olika Startup initiativ, samt utbildning på Hyper Island, Berghs och Lean Startup Machine.

–Veryday har en imponerande meritlista inom användardriven design och allt man gör baseras på data om mänskligt beteende, vad folk känner och vill. Med min bakgrund och erfarenhet av att utveckla digitala tjänster är jag övertygad om att vi tillsammans kommer leverera produkter av högsta klass, säger Sune Kaae i en kommentar.