Stureplan och svartklubbar populära taxidestinationer på nyårsafton

På nyårsafton kan efterfrågan på taxiresor vara tio gånger så hög som vanligt. De flesta personer som reser då verkar ha siktet inställt på att ta sig till fester.

Den appbaserade taxitjänsten Bolt lanserades i Stockholm i april förra året som en utmanare till redan etablerade Uber. Nu har företaget sammanställt data över vilka resmål som varit mest populära bland dess resenärer under nyårsafton i staden.

Kanske inte helt förvånande hamnar området runt Stureplan högst upp när Bolt har undersökt var stockholmarna valde att resa. Gissningsvis är det det livliga nattlivet i området som lockar till resande med taxi dit. Några av landets största och mest kända nattklubbar går att finna där och köerna ringlar sig långa i stort sett alla dagar på året.

Från Stureplan till svartklubb
Även mer otippade resmål var populära denna dag. De tre vanligaste destinationerna som låg utanför tullarna i Stockholm var alla i olika industriområden. En gissning är att det rör sig om svartklubbar som lockat danssugna stockholmare på årets första dag. Den längsta resan med Bolt på nyårsafton gick från Stockholm city till en gård utanför Jönköping.

Populäraste destinationerna:
Humlegården/Stureplan
Hornstulls strand
Gamla stan

Populäraste upphämtningsplatserna:
Nybrokajen/Stureplan
Hornstulls strand
Liljeholmskajen

Flest resor innan tolvslaget gjordes mellan kl 18.00-19.00. Flest resor efter tolvslaget gjordes mellan 00.00-01.00.

Om Bolt
Bolt, som tidigare gick under namnet Taxify, är Europas ledande transport-plattform med fokus på att underlätta, effektivisera och göra transportmarknaden mer pålitlig. Bolaget är grundat av estländaren Markus Villig och tjänsten lanserades 2013.