Studie: streaming-TV och onlinevideo når alla nordiska Millennials

En ny studie från AudienceProject visar att i praktiken alla Millennials – alltså de mellan 15-35 år – tittar på onlinevideo och streamar TV, gärna samtidigt som man surfar på mobilen. I många grupper så är streaming-TV faktiskt större än traditionell TV. Detta innebär nya utmaningar för de marknadsförare som vill nå ut till denna attraktiva grupp.

Läs mer: Millennials och videoannonser – en kluven relation

I den nya studie har man undersökt mediavanorna i Norden och vårt förhållande till traditionell, streamad och online-TV. Några intressanta resultat är att:

  • I åldersgruppen 15-25 år så tittar 96 procent på online-video
  • Av dem mellan 26-35 år är siffran 94 procent
  • Streaming-TV är större än traditionell TV: av dem mellan 15-25 år tittar 80 procent på streamad TV mot 74 procent som ser på traditionell TV
  • I Danmark och Sverige så är streaming-TV även större bland dem mellan 26-35 år.

Studien konstaterar också att vi i allt större utsträckning använder oss av andra enheter under tiden som vi tittar på TV. Hela 85 procent av de mellan 15-25 och 82 procent av dem mellan 26 till 35 år använder mobilen, surfplattan eller datorn samtidigt som de tittar på TV.

Kanske inte helt oväntat så är det också mobiltelefonen som är störst bland dessa – av dem mellan 15-25 gäller detta hela 66 procent av de undersökta.

AudienceProject konstaterar bland annat att annonsörer som vill nå ut till dessa unga vuxna inte längre kan begränsa sig till de stora TV-kanalerna, och måste också använda sig av flera medier. Utmaningen för reklamindustrin, menar man är att förstå hur man bäst når dessa åldersgrupper via olika medier, samtidigt och med “rätt” budskap.

Vill man läsa mer om studien kan man göra det här.