Studie: konsumenternas köpval påverkas av videos på sociala medier

Enligt en ny studie så uppger 74 procent av konsumenterna att deras beslut kring köpet av en produkt påverkas av vad de först sett i en video på sociala medier.

Studien, som gjorts åt Brightcove (som själva skapar onlinevideos) utfördes på 5 500 konsumenter från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA och Australien. Bland några av resultaten märks det att:

  • 46 procent av de som deltog uppgav att de gjorde ett köp efter att ha sett en video från varumärket på sociala medier – och 32 procent övervägde ett köp efter samma sak.
  • 81 procent av konsumenterna interagerar på ett sätt eller annat med varumärken på sociala medier, och 43 procent har gjort det genom att titta på sociala videos.
  • 79 procent uppgav att video är det bästa sättet för att lära känna ett företag eller varumärke online.

Studien pekar också på att allt fler tittar allt längre på videos på sociala medier, en utveckling som inte förvånar den som följt tendenserna på nätet under den senaste tiden.

Läs mer: Topp 10: populäraste videoannonserna på YouTube

Det är dock viktigt att inte bara ta resultaten av studien som en anledning till att spruta ur sig en massa videos. Satsa istället på kvalitet och smart innehåll, anpassat efter valt medium (Snapchat, YouTube eller Facebook till exempel) och målgrupp. Vad siffrorna visar är dock att det just video som är den starkast växande trenden.