Studie bekräftar: allt fler äldre hänger på Snapchat

Den respekterade tidningen Wall Street Journal bekräftar något vi redan skrivit om här på Dagensanalys.se – andelen äldre användare ökar på Snapchat. Ja, med äldre är det väl främst de mellan 30 och 40 som menas, kanske.

Siffrorna, som gäller amerikanska användare, visar att andelen smartphone-användare med en ålder över 35 har nu ökat från 2 procent tre år sedan till 14 procent idag.

Läs mer: Snapchat inte längre bara för de unga – Michelle Obama har just startat ett konto

Antalet användare med snapchatkonton i åldrarna 25-34 är ännu högre, och ligger på 28 procent (från fem procent tre år sedan). Frågan nu alltså vad som ska hända nu när “gamlingarna” rullat in med barnvagnar och rullatorer på Snapchat. Vart kommer kidsen av ta vägen nu?

En 18-åring säger att det är “chockerande” och “bisarrt” när kan stöter på någon äldre (läs: 30+) på Snapchat. Det återstår att se om chocken kommer skrämma iväg dessa 18-åringar, eller om det går att samexistera. Facebook är ju rena rama ungdomsdöden numera, men fortsätter att dra in storkovan. Snapchat har dessutom inte samma typ av flöde, så det kan – kanske – hända att ungarna inte lämnar communityn.

Eller inte.

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj för att nå ut till fler målgrupper på sociala medier? Klicka här.