Strossle får ny storkund med Microsoft

Microsoft News inleder ett samarbete med Strossle för att öka intäkterna med hjälp av Strossles annonser.

Strossle har en teknikplattform som hjälper publicister att rekommendera rätt innehåll och annonser till rätt användare.

Vi är mycket glada att Microsoft News (MSN) har valt oss som samarbetspartner. De har en fantastisk räckvidd som vi vill hjälpa dem att maximera värdet av. Vi är särskilt glada över att vår förmåga att leverera kvalitetsannonser var en viktig faktor i utvärderingsprocessen”, säger Anna Holmquist, Sverigechef på Strossle (på bild).

Microsoft News gör stora investeringar i nativeannonsering i Norden och vi ser partnerskapet med Strossle som en fantastisk möjlighet att expandera vårt native erbjudande och erbjuda våra användare med kvalitativa native annonser med hög lokal relevans, säger Jaakko Saini, Microsoft News Nordic lead.

I dag samarbetar Strossle med en majoritet av de Nordiska publicisterna och gör mer än tre miljarder innehållsrekommendationer i tio länder varje månad. Bolagets intäkter kommer huvudsakligen från rekommendationer av sponsrat innehåll. Verksamheten grundades 2013 och har idag 50 anställda i 11 länder.